Καρδιά μοσχαρίσια

ΠροϊόνΚαρδιά μοσχαρίσια
ΤύποςΚατεψυγμένη τροφή για δίσκους
Γενικά1. 2 καρδιές μοσχαρίσιες φρέσκες
2. 1/2 κιλό αρακάς φρέσκος ή κατεψυγμένος
3. 1/2 κιλό γαρίδες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
4. 1/2 κουταλιά της σούπας καθαρή σπιρουλίνα
5. Βιταμίνες
6. 1 σκόρδο
7. 1 κουτάκι Omega One Brine Shrimp
8. 2 φύλλα μαγειρικής ζελατίνας
9. 5-6 κάψουλες Flagyl (προληπτικά)
Οδηγίες ΠαρασκευήςΚαθαρίζουμε πάρα πολύ καλά τις φρέσκιες καρδιές πετώντας όλα τα νεύρα, τους μύες και καθαρίζοντας καλά από το αίμα. Την περνάμε από κρεατομηχανή του κιμά 2 φορές ή αν δεν έχουμε από ένα μίξερ. Προσπαθούμε να μην τις λιώσουμε εντελώς αλλά να γίνουν σαν κιμάς.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις περνάμε μια βράση. Μετά τις λιώνουμε στο μίξερ.
Αν έχουμε τη διάθεση ξεφλουδίζουμε τον αρακά, και κατόπιν τον λιώνουμε σε ένα μίξερ.
Καθαρίζουμε ένα ολόκληρο σκόρδο και κατόπιν το λιώνουμε.
Ανακατεύουμε τις καρδιές με τις γαρίδες στο μίξερ, ρίχνοντας και ανακατεύοντας και τον αρακά. Αφού ανακατευθούν καλά προσθέτουμε τη σπιρουλίνα και το σκόρδο. Όπως ανακατεύεται το μίγμα μας ρίχνουμε κάποια ποσότητα από τις βιταμίνες που έχουμε. Εγώ χρησιμοποίησα Kent Zoe & Zoecon σε αναλογία 4:1. Η δοσολογία ήταν περίπου 40 σταγόνες Zoe και 10 Zoecon. Αφού ανακατευθούν καλά, προσθέτουμε -αφού πρώτα θρυμματίσουμε με τα δάχτυλά μας- ένα κουτάκι Omega One Brine Shrimp. Τέλος, βάζουμε σε ελάχιστο νερό 2 φύλλα μαγειρικής ζελατίνης και τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσουν. Όταν τα δούμε ότι έλιωσαν (προσοχή μην κολλήσουν) τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα στο μίγμα και ανακατεύουμε για κάνα τέταρτο. Τέλος, χωρίζουμε το μείγμα σε σακουλάκια κατάψυξης τροφίμων και τα βάζουμε στην κατάψυξη, απ' όπου και τα χρησιμοποιούμε κάθε φορά που είναι να ταΐσουμε.

Μπορούμε, προληπτικά, να προσθέσουμε το περιεχόμενο από 5-6 κάψουλες Flagyl στην τελευταία ποσότητα του μίγματος, ώστε να φτιάξουμε τροφή που θα μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για ασθένειες όπως Hexamita και διάφορα άλλα εσωτερικά παράσιτα, ή προληπτικό τάισμα από αυτήν κάθε 6 μήνες.
Αν σας άρεσε, μοιραστείτε το!

Leave a Reply